Facebook Pixel

Pārtikas produkti, kas normalizē cukura līmeni asinīs

Pārtikas produkti, kas normalizē cukura līmeni asinīs

Vai zinājāt, ka saskaņā ar statistiku, salīdzinot ar pagājušo gadu, to skaits, kuriem diagnosticēts cukura diabēts, ir ievērojami pieaudzis. Un tas notiek tāpēc, ka cilvēki ar augstu cukura līmeni pie ārsta dodas vēlu un cieš no negatīvām sekām.
Tāpēc ir vērts runāt par tiem produktiem, kas palīdzēs samazināt un normalizēt cukura līmeni asinīs. Šādi uztura bagātinātāji var dot labumu tiem, kam ir cukura diabēts, samazinot pacienta lietoto zāļu devu.


1 . Kanēlis -palīdz kontrolēt apetīti, sadedzina kalorijas, kā arī pazemina cukura līmeni asinīs, ir atļauts diabēta slimniekiem. Kanēlis palīdz jūsu ķermeņa šūnām reaģēt uz insulīna pieaugumu.
Jums vienkārši jāizdzer kanēļa ekstrakts pirms vakariņām tukšā dūšā, un pēc 3 mēnešiem jūs varat redzēt rezultātu. Arī kanēlis var normalizēt hemoglobīna līmeni.

2. Probiotikas. Lietojot antibiotikas, cieš zarnu mikroflora , kas veicina daudzas slimības. Tāpēc ir vērts lietot probiotiskos produktus, jogurtu, kas uzlabos organisma darbību. Samazinot iekaisumu un izvairoties no aizkuņģa dziedzera šūnu iznīcināšanas, kas ražo insulīnu, cukura līmenis tiek pazemināts.

Probiotikas tiek patērētas un kā preventīvs pasākums, lai izvairītos no disbakteriozes un citiem gremošanas trakta darbības traucējumiem.

3. Alveja. Pētījumi liecina, ka alvejas sulas dzeršana tukšā dūšā samazināja diabēta risku jau 2 nedēļas pēc regulāras dzeršanas.  Alveja var stimulēt insulīna ražošanu aizkuņģa dziedzera šūnās.

4. D vitamīns. Šī vitamīna trūkums ir galvenais diabēta riska faktors. Ir vērts lietot atbilstošas zāles, kas palīdzēs normalizēt D vitamīna ražošanu organismā un karstajā periodā pavadīt vairāk laika zem saules.

5. Magnijs ir uzturviela, kas, ja tā trūkst, samazina cukura līmeni un paaugstināts diabēta risks. Magniju vislabāk lietot kopā ar ēdienreizēm, lai uzlabotu gremošanu un uzsūkšanos. Magnija uzņemšanas devas nosaka ārsts, un jūs pats nedrīkstat izrakstīt ārstēšanu, jo var rasties blakusparādības.

6. Alfa lipoīnskābe ir spēcīgs antioksidants, kas tiek ražots aknās un palīdz uzturēt normālu cukura līmeni. To var atrast veselīgos pārtikas produktos, piemēram, spinātu lapās, kāpostos un gaļā. Regulāri lietojot, uzlabojas organisma stāvoklis un samazinās cukura diabēta risks. Starp citu,  alfa-liposkābe atbalsta vairogdziedzera veselību.

7. Hroms — viela, kas palīdz pārvērst ogļhidrātus cukurā un piepilda organismu ar enerģiju. Hroma trūkuma dēļ paaugstinās cukura līmenis asinīs, kas var izraisīt cukura diabētu.  Hroms atbalsta aizkuņģa dziedzera šūnu darbību, kas ražo insulīnu.

Daudzi dabiski uztura bagātinātāji, vitamīni un uzturvielas var palīdzēt pazemināt cukura līmeni asinīs un normalizēt to.
Lai cīnītos ar problēmu, jums jāapmeklē ārsts, kurš veiks pareizu diagnozi un izrakstīs pareizo ārstēšanas kursu.

  ;Rakstu sarakstījis Biotus personāla autors. 

Atbildības noraidīšana

Šis emuārs nav paredzēts, lai sniegtu diagnozi, ārstēšanu vai medicīnisku padomu. Informācija šajā emuārā ir sniegta tikai informatīviem nolūkiem. Lūdzu, konsultējieties ar savu ārstu par jebkuru medicīnisku un ar veselību saistītu diagnozi un ārstēšanu. Informāciju šajā emuārā nevajadzētu uzskatīt par aizstājēju konsultācijai ar ārstu. Apgalvojumi, kas izteikti par konkrētiem produktiem šī emuāra rakstos, netiek atbalstīti slimību ārstēšanai, diagnostikai vai profilaksei.

Vai jums patika šī ziņa?
0
0
Raksta komentāri
Nav atsauksmju
Pievienojiet savu atsauksmi

Atsauksmes tiks parādītas pēc regulēšanas.