Novecošana nav nāves spriedums: taurīns kā jaunības un ilgmūžības faktors

Novecošana nav nāves spriedums: taurīns kā jaunības un ilgmūžības faktors

Ja vēlaties, lai pagrabā paslēptais portrets noveco jūsu vietā, patērē pēc iespējas vairāk taurīna! Aminoskābe ir atrodama cilvēku un dzīvnieku organismā, gaļā, zivīs un piena produktos, kā arī enerģijas dzērienos. Autoritatīvā zinātniskā publikācija Science publicēja jaunu pētījumu, kurā zinātnieki atklāja tiešu saikni starp taurīnu un ilgmūžību. 

Pētnieki ir atklājuši, ka ar vecumu taurīna līmenis cilvēkiem un dzīvniekiem samazinās, kas aktivizē novecošanās procesu. Papildu 1 gads aminoskābju uzņemšana var palielināt paredzamo dzīves ilgumu par 8 gadiem, uzlabojot veselības rezultātus. Zinātnieki uzskata pētījumu par revolucionāru un ir pārliecināti, ka esam vairākus soļus tuvāk veselīgam ilgmūžībai. 

Novecošana ir neizbēgama?

Novecošana ir neizbēgama un daudzfaktoru process, saka pētījuma autori. Bet ir vielas, kas šos procesus paātrina vai, gluži pretēji, palēnina. Tie ietver aminoskābi taurīnu, kas atrodama cilvēku un dzīvnieku organismā.

Taurīna koncentrācija peļu asinīs samazinās līdz ar vecumu. , pērtiķi un cilvēki. Lai noskaidrotu, vai tas veicina novecošanos, zinātnieki taurīnu reizi dienā deva tārpiem, peļu un vīriešu tēviņiem un pērtiķiem. 

Pētnieki ir zinātniski pierādījuši, ka aminoskābes deficīts. skābais taurīns organismā izraisa novecošanos un pasliktina dzīvnieku veselību. Vai tāda pati ietekme ir novērojama arī cilvēkiem? Zinātnieki tā uzskata, taču tas vēl ir zinātniski pierādīts.

Taurīna piedevaspalēnina pērtiķu, peļu un tārpu novecošanās procesu, uzlabojot veselību. dzīves ilgums peles vidējā vecumā par 12%.

“Pēdējos 25 gadus zinātnieki ir mēģinājuši atrast faktorus, kas ne tikai ļauj cilvēkam dzīvot ilgāk, bet arī palielina paredzamais dzīves ilgums, ļaujot viņiem būt veseliem un vecumdienās,” stāsta pētījuma autore, Ņujorkas Kolumbijas universitātes Ārstu un ķirurgu koledžas Ģenētikas un attīstības katedras docente. em>Vijay Yadav

Taurīns var būt dzīvības eliksīrs mūsos, kas palīdz mums dzīvot ilgāk un veselīgāk, saka zinātnieks. 

Eksperimenti ar pelēm, pērtiķiem un tārpiem parādīja, ka papildu taurīna ievadīšana veicināja ne tikai dzīvnieku ilgmūžību, bet arī uzlaboja veselības rādītājus: no muskuļu un skeleta sistēmas līdz sirds un asinsvadu un gremošanas sistēmām.  

“Dzīvības eliksīrs ir mūsos”: taurīns un novecošanās process 

Pētījuma laikā zinātnieki atklāja, ka taurīna līmenis pērtiķu, peļu un cilvēku asinīs ievērojami samazinās līdz ar vecumu. Piemēram, aminoskābju līmenis 60 gadus veciem cilvēkiem ir tikai trešdaļa no taurīna līmeņa 5 gadus veciem cilvēkiem.

“Kad mēs to sapratām, mēs sākām domāt, vai taurīna deficīts ir novecošanās procesa virzītājspēks, un veicām lielu eksperimentu ar pelēm,” stāsta Jadavs.

Zinātnieki pētīja 250 peles, kas bija aptuveni 45 gadus vecas. cilvēka gados. Katru dienu grauzēju barībai pievienoja taurīnu vai injicēja vielas šķīdumu. 

Klīniskais eksperiments parādīja: peļu mātīšu dzīves ilgums palielinājās par 12 %, vīriešiem - par 10%, kas atbilst 7-8 cilvēka gadiem. Tāda pati pozitīvā ietekme tika novērota pērtiķiem, kuriem arī tika dota aminoskābe. 

Zinātnieki arī atzīmēja, ka dzīvnieki, kas vienu gadu saņēma taurīnu, bija veselīgāki visos veselības rādītājos. salīdzinot ar citu grupu. 

Viņiem bija vairāk enerģijas, palielinājās kaulu masa, samazinājās depresija un nemierīga uzvedība, uzlabojās muskuļu spēks un izturība, kā arī samazinājās insulīna rezistence. span>

Vai taurīns var pagarināt cilvēka mūžu?

Vai papildu taurīna patēriņš var saglabāt cilvēku jaunību un veselību? Zinātnieki saka, ka visi priekšnoteikumi tam jau pastāv. Piemēram, vienā pētījumā tika aplūkoti 12 000 Eiropas pieaugušo vecumā no 60 gadiem. 

Zinātnieki atklāja, ka cilvēki ar augstāku taurīna līmeni bija veselīgāki un viņiem bija mazāk aptaukošanos un iekaisumu, mazāku hipertensijas gadījumu skaitu un mazāku 2. tipa cukura diabēta gadījumu skaitu.

Lai noteiktu taurīna patiesos ieguvumus veselībai, ir nepieciešams vairāk klīnisko pētījumu ar cilvēkiem. pētnieki.

PhD, ASV Uztura un diētikas akadēmijas prezidents Lauri Wright intervijā zinātniskajam žurnālam Medical News Today skaidroja zinātnieku zinātnisko interesi par taurīnu:

“ Tā kā ir daudz taurīns organismā un tā loma nervu sistēmā, pieaug interese par šo aminoskābi novecošanās procesā. Es domāju, ka drīzumā mēs redzēsim pētījumus par taurīnu cilvēkiem. 

Taurīnam ir daudzas funkcijas organismā, tas ir neirotransmiters smadzenēs, veido žults sāļus, uzlabo gremošanu un atbalsta nervu sistēmu.”

Neskatoties uz taurīna izteiktajām pretnovecošanās īpašībām, zinātnieki uzskata, ka ar papildu aminoskābes uzņemšanu nepietiek. Dr. Raits uzskata, ka labākais veids, kā palēnināt novecošanās procesu, ir mazāk stresa, vairāk kustēties un ievērot Vidusjūras diētu, kas bagāts ar augļiem, dārzeņiem, veselīgām eļļām, zivīm un veseliem graudiem.

Saturs
  • Novecošana ir neizbēgama?“Dzīvības eliksīrs ir mūsos”: taurīns un novecošanās process.Vai taurīns var pagarināt cilvēka mūžu?
Atbildības noraidīšana

Šis emuārs nav paredzēts, lai sniegtu diagnozi, ārstēšanu vai medicīnisku padomu. Informācija šajā emuārā ir sniegta tikai informatīviem nolūkiem. Lūdzu, konsultējieties ar savu ārstu par jebkuru medicīnisku un ar veselību saistītu diagnozi un ārstēšanu. Informāciju šajā emuārā nevajadzētu uzskatīt par aizstājēju konsultācijai ar ārstu. Apgalvojumi, kas izteikti par konkrētiem produktiem šī emuāra rakstos, netiek atbalstīti slimību ārstēšanai, diagnostikai vai profilaksei.

Vai jums patika šī ziņa?
0
0
Raksta komentāri
Nav atsauksmju
Pievienojiet savu atsauksmi

Atsauksmes tiks parādītas pēc regulēšanas.