Facebook Pixel

pārtikas produkti, no kuriem jāizvairās

pārtikas produkti, no kuriem jāizvairās

Ēdieni, no kuriem jāizvairās.

  1. Mikroviļņu popkorns. Ja vēlaties skatīties filmu vakarā, kad esat saritinājies. saritinājies atzveltnes krēslā, un kraukšķinot uz tikko pagatavota popkorna, vajadzētu padomāt, kādā eļļā un kādā veidā šo popkornu labāk pagatavot. Veselīgākā izvēle – tas ir gī (bifeļu piena sviests) vai kokosriekstu eļļa un to labāk gatavot nevis mikroviļņu krāsnī, bet gan pannā, kas pārklāta ar vāku. Popkorna maisiņu iekšējā virsma sastāv no vielām, kas sadalās mikroviļņu krāsns indukcijas iedarbībā un kā blakusprodukts veido perfluoroktānskābi, kas ir spēcīgs kancerogēns.
  2. Basturma(liellopu gaļas saraustītais) tiek reklamēts kā lielisks olbaltumvielu avots; laba izvēle uzkodām, ja rūpējas par savu veselību. Taču ne viss ir tik vienkārši: rūpnieciski ražotā basturma satur nitrītus – slāpekļskābes sāļi, daudz lielākos daudzumos nekā citi produkti. Nitrīti ir kancerogēni, taču tos plaši izmanto basturmas ražošanā, jo piešķir gaļai skaistu piesātinātu krāsu un kalpo kā lielisks konservants. Ja vēlaties baudīt nekancerogēnu liellopa gaļas saraustījumu, labāk neesiet slinki un gatavojiet to pats cepeškrāsnī.
  3. Konservi. Daudzus gadus ir notikušas diskusijas par to, cik lielā mērā konteineru ražošanā izmantotais bisfenols A (plastmasas stabilizators) ietekmē tajos esošo produktu. Bisfenola A toksicitāte ir pierādīta pētījumos, taču ne visi ražotāji atzīst tā ietekmi uz pārtikas produktiem un turpina to lietot. Patēriņa produkcija – iegādājieties konservus, kuros skaidri norādīts, ka iepakojums nesatur BPA.
  4. ĢMO pārtika.Par šo problēmu ir runāts daudz. Viena lieta ir skaidra – ĢMO ir slikti. Ražotāji, īpaši lielie uzņēmumi, bieži krāpjas un uz iepakojuma nenorāda, ka produkts satur ĢMO. Tāpēc iegādājieties tikai tādus produktus, uz kuriem uz iepakojuma ir skaidri norādīts, ka tie nesatur ĢMO.
  5. Kola.Daudziem cilvēkiem patīk šis dzēriens, bet nākamreiz Pirms dzerat, padomājiet par to. Kolas raksturīgā brūnā krāsa tiek panākta, pievienojot krāsvielu, kas satur kancerogēnus savienojumus. Turklāt kolas ražotāji kā garšas piedevu izmanto kukurūzas sīrupu ar augstu fruktozes saturu, kas paātrina vēža attīstību.
  6. Diētiskie produkti (ar zemu tauku saturu, maz kaloriju)
  7. stiprs>. Problēma ir tā, ka šie pārtikas produkti ne tikai nepalīdzēs zaudēt svaru, bet arī var palielināt vēža risku, jo satur kancerogēnus cukura aizstājējus, piemēram, aspartāmu. No otras puses, liekais svars var veicināt arī vēža attīstību. Šajā gadījumā jūs saskaraties ar grūtu izvēli, taču joprojām ir izeja. Ja esat apņēmības pilns zaudēt svaru un uzlabot savu veselību, ēdiet tikai 100% bioloģisku pārtiku un sportojiet. Tu to vari!
  8. Kraukšķīgas uzkodas (čipsi, grauzdiņi u.c..d.). Ar šo labumu pietiek jebkurā veikalā. Tas viss ir garšīgi, bet diemžēl nav noderīgi. Cepšanas procesā augstā temperatūrā, un šādi tiek panākts “kraukšķīgums”, veidojas kancerogēnas vielas – akrilamīds un glicidamīds.

 

Atbildības noraidīšana

Šis emuārs nav paredzēts, lai sniegtu diagnozi, ārstēšanu vai medicīnisku padomu. Informācija šajā emuārā ir sniegta tikai informatīviem nolūkiem. Lūdzu, konsultējieties ar savu ārstu par jebkuru medicīnisku un ar veselību saistītu diagnozi un ārstēšanu. Informāciju šajā emuārā nevajadzētu uzskatīt par aizstājēju konsultācijai ar ārstu. Apgalvojumi, kas izteikti par konkrētiem produktiem šī emuāra rakstos, netiek atbalstīti slimību ārstēšanai, diagnostikai vai profilaksei.

Vai jums patika šī ziņa?
0
0
Raksta komentāri
Nav atsauksmju
Pievienojiet savu atsauksmi

Atsauksmes tiks parādītas pēc regulēšanas.