Facebook Pixel

Svara zaudēšanas noteikumi: uzturs un hormonālais līmenis

Svara zaudēšanas noteikumi: uzturs un hormonālais līmenis

Kā uztura speciāliste es uzskatu, ka svara zaudēšanas diētas ir jāveic ārsta uzraudzībā. Jo, neskatoties uz efektivitāti, tie var kaitēt ķermenim. Piemēram, ievērojot ketogēno diētu (ar augstu olbaltumvielu saturu), jums regulāri jāuzrauga sava ķermeņa stāvoklis un jānovērš nierakmeņu veidošanās, osteoporoze un sirds un asinsvadu slimības.

  ;

Kad cilvēks ievēro ketogēnu diētu, viņš smaržo pēc acetona. Jūs to varat sajust, kad esat izsalcis vai ejot dušā pēc smaga treniņa. Tas izriet no fakta, ka ķermenis "ēd sevi". Lai izvairītos no šāda "efekta", jums regulāri jābaro organisms ar olbaltumvielu struktūrām – vai tas ir BCAA vai proteīns.

 

Diēta ne vienmēr nozīmē stingrus ierobežojumus un noraidīšanu ēdiena prieki. Vienīgais svarīgais noteikums – atrast veselīgas alternatīvas.

Varu ieteikt brīnišķīgu proteīna kūku, 99% olbaltumvielu un želatīna, kas ir dabisks hondroprotektors. Sastāvdaļas: želatīns, 200 gr. biezpiens no 5% tauku un vairāk, banāns, jebkuri žāvēti augļi, saldinātājs (es izmantoju stēviju), nedaudz piena, ja vēlas, var pievienot proteīnu (mērtrauks). To visu nepieciešams samaisīt, atstāt sastingt, dekorēt ar žāvētiem augļiem un likt uz nakti ledusskapī. Un no rīta izbaudiet veselīgu un veselīgu garšu.

 

Kas attiecas uz taukiem un īpaši piena produkti bez taukiem. Ēdot šādus ēdienus, jūs neļaujat kalcijam uzsūkties jūsu organismā, respektīvi, jūs vienkārši piepildāt vēderu bez labuma organismam, kauliem, muskuļiem, ādai, matiem, nagiem. Parastie vidēja tauku satura piena produkti satur CaD3 un D3 – tas ir taukus saturošs vitamīns. Ir svarīgi saprast: ja ēdat taukus saturošu pārtiku, –  šie nav tie tauki, kas nonāks tieši tavā šūnā. Tas veidos jūsu hormonālo sistēmu, piešķirs traukiem elastību, kā arī piesātinās kuņģi.

 

Runājot vispārīgi par olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu attiecību dienas laikā, protams, vispirms pievērsiet uzmanību olbaltumvielām, tad – uz pareizo „garu“ ogļhidrāti, piemēram, graudaugi. No šiem graudaugiem es izceļu griķus – tas ir ļoti pieejams un visvairāk piesātināts ar makro un mikroelementiem. Un nevajag ievērot kāda norādījumus: ja negaršo auzu pārslas, tad nevajag tās katru rītu ar varu ēst. Ja no rīta apēdat porciju rīsu vai griķu un pēc tam dodieties uz treniņu – jūs uzlādējat savu ķermeni ar enerģiju nākamajām 3-4 stundām.

 

Pievērsiet uzmanību tam, ko pērkat, no kā ir izgatavots jūsu paņemtais produkts rokas, cik daudz mākslīgo piemaisījumu ir, nodarot mums lielu kaitējumu. Tagad diabēts kļūst jaunāks. Ja vēl pirms 10 gadiem cukura norma asinīs bija 5-5,5, tad tagad tā ir 6-6,5 mmol/l. Un tas ir izskaidrojams ar to, ka agrāk produktos bija mazāk ogļhidrātu nekā tagad.

 

Tas, kas patiešām ikvienam vajadzētu ēst mazāk, ir salds. Taču arī pilnībā atteikties nevajag: saldumi noder. Piemēram, tumšā šokolāde palīdz organismam ražot dopamīnu, serotonīnu un triptofānu. Un žāvētas aprikozes – līderis kālija satura ziņā un ir ļoti noderīgs sirds un asinsvadu slimību rašanās profilaksei.

 

Un, protams, neaizmirstiet par pareizajiem taukiem! Ikdienas uzturā vēlams iekļaut veselīgas augu eļļas, sviestu vismaz 10 g dienā un nelielu daudzumu gaļas. Tas satur pareizo holesterīnu, kas veicina pareizu jūsu membrānu uzbūvi.

 

Un , iespējams, ne-triviāls dietologa padoms, ko diktē pieredze: nevajag pārāk nopūlēties ar uztura veidošanu. Ēdiens mums tiek dots produktīvai dzīvei, nevis tāpēc, lai pastāvīgi nodarbotos ar jautājumiem, kas ir iespējams un kas nav. Ir svarīgi ievērot noteiktus noteikumus un koncentrēties uz insulīna indeksu. Visbriesmīgākais skaistas figūras un veselības ienaidnieks ir treknā un saldā kombinācija. Šī ir kombinācija, kas mums nes papildu masu, jo tauki kopā ar saldumu pārdozēšanu, nonākot asinsritē, rada insulīna ražošanu, pateicoties cukura iekļūšanai asinīs. Un glikoze vienā reizē spēj pārveidot tikai noteiktu daudzumu ogļhidrātu – tikai 10 g Un tas ir 1 ābols! Viss pārējais – iet uz zemādas tauku slāni.

 

Šeit ir otrs svarīgais princips – nav nozīmes tam, kad tu ēd, bet gan tam, ko tu ēd un kā tu lieto šīs kalorijas. Tagad, ja jūs ēdat galvenokārt pēcpusdienā: jautājums nav par to, ko jūs ēdat naktī, bet gan ko span> jūs ēdat naktī.

 

Sīkāk aplūkosim, kā organismā notiek uztvere par pārtikas uzņemšanu hormonālajā līmenī. līmenī. Ja mēs ēdām naktī, signāls nonāk smadzenēs un organisms ražo hormonu galavit un leptīna izdalīšanos. Leptīns sūta signālu smadzenēm: "Mums viss ir kārtībā, mums ir ēdiens."  Tajā pašā laikā augšanas hormons somatotropīns – tieši tādu, kas ļauj izmantot ienākošās taukskābes un transportēt tās tieši uz šūnām, tādējādi izraisotlipolīzi, kas būs īpaši spilgta brīdī, kad šūnās piedzīvos akūtu taukskābju deficītu. Somatotropīns – svarīgs hormons, kas atbalsta vielmaiņas procesus, novērš muskuļu sabrukšanu, veicina tauku dedzināšanu, stiprina locītavas un saites, tiek ražots dziļā miega fāzē no 23:00 līdz 2:00 naktī, jo, ja nenācāt laicīgi gulēt , tā koncentrācija organismā strauji pazeminās. Tāpēc mums ir problēmas ar pārēšanos.

 

Sportistiem ir teiciens: “Jūs negulēsit pietiekami daudz – tas nozīmē, ka tu ēdīsi. Tādēļ visiem, kas ievēro diētu, iesaku, pirmkārt, veselīgu un veselīgu miegu, un, ja tas nav iespējams naktī – jums ir jādomā, kur dienas laikā varat nosnausties.

 

Atbildības noraidīšana

Šis emuārs nav paredzēts, lai sniegtu diagnozi, ārstēšanu vai medicīnisku padomu. Informācija šajā emuārā ir sniegta tikai informatīviem nolūkiem. Lūdzu, konsultējieties ar savu ārstu par jebkuru medicīnisku un ar veselību saistītu diagnozi un ārstēšanu. Informāciju šajā emuārā nevajadzētu uzskatīt par aizstājēju konsultācijai ar ārstu. Apgalvojumi, kas izteikti par konkrētiem produktiem šī emuāra rakstos, netiek atbalstīti slimību ārstēšanai, diagnostikai vai profilaksei.

Vai jums patika šī ziņa?
0
0

Raksta komentāri
Nav atsauksmju
Pievienojiet savu atsauksmi

Atsauksmes tiks parādītas pēc regulēšanas.