Facebook Pixel

Kādu lomu mūsu organismā spēlē fermenti?

Kādu lomu mūsu organismā spēlē fermenti?

Daudzi cilvēki zina, ka organisms bez fermentiem nevar normāli funkcionēt, proti, sagremot pārtiku. Bet kas tas ir un kādas citas funkcijas tas veic, ir jāizdomā. Fermenti ir neaizstājamas vielas, tos var atrast ne tikai pārtikā, bet arī mazgāšanai un mazgāšanai paredzētajās vielās. Katrs no tiem veic svarīgas funkcijas. Organismā fermenti palīdz sagremot pārtiku, un mazgāšanas līdzekļi, kas satur fermentus, noņem traipus no traukiem, drēbēm un citiem priekšmetiem.


Fermenti darbojas arī kā šūnās notiekošo ķīmisko reakciju paātrinātājs, palīdz viegli uzsūkties un sagremot pārtiku, kā arī paātrina vielmaiņu.

Daži fermenti sadala lielas molekulas mazākās, lai palīdzētu organismam tās viegli sagremot, savukārt citi gluži pretēji, savieno mazas molekulas lielās vielās. Molekulas, kuras savieno fermenti, tas ir, substrāti, rada tiešu savienojumu ar kādu no fermentu daļām. Tā tiek koriģēts viņu darbs, kas veicina gremošanu cilvēka organismā.

Cilvēka augstā temperatūra ir izskaidrojama ar to, ka tā paātrina citas ķermeņa reakcijas. Bet ir vērts teikt, ka tas notiek tikai fermentatīvas reakcijas laikā, kad ķermeņa temperatūra pārsniedz 40 grādus. Ja temperatūra nokrītas zem normas, fermentatīvo reakciju ātrums atkal palielināsies.


Šīs reakcijas ātrumu ietekmē arī skābuma indekss -pH. Katram fermentam ir individuāls skābuma līmenis, pie kura reakcija norit nesāpīgi. PH līmeņa maiņa izraisa fermentatīvās reakcijas paātrināšanos. Normalizējiet pH līmeni, līdz tiek atjaunota normāla enzīmu aktivitāte.

Fermenti, kas atrodas cilvēka organismā, ir iedalīti 2 grupās:

  ;

  • vielmaiņas - neitralizē toksīnus un veicina enerģijas un olbaltumvielu ražošanu. Tie arī paātrina bioķīmiskos procesus organismā.

  • gremošanas -palīdz sagremot un sagremot pārtiku.  Ja organisms produktu slikti sagremo, tad jums vajadzētu pielāgot savu uzturu, iekļaujot tajā pārtiku, kas satur fermentu, kas var noārdīt ēsto pārtiku.

 

Pārtikā atrodami enzīmi

Pārtikas fermentiir vielas – katalizatori, kas spēj sadalīt pārtiku līdz stāvoklim, ko organisms spēj uzņemt un sagremot. Cilvēka organismā koncentrējas dažāda veida enzīmi (enzīmi), kas atrodas dažādās gremošanas trakta daļās.

 

Tieši fermenti palīdz organismam  sadalīt pārtiku produktā, kura stāvoklis būs piemērota turpmākai uzturvielu izmantošanai

Produkti, kas satur daudz enzīmu, ir tiešs avots labvēlīgu baktēriju parādīšanai, kas nepieciešamas normālai vielmaiņai.
Tiek uzskatīts, ka aprikozē ir daudz noderīgu vielu, kas palīdz paātrināt vielmaiņu un gremošanu. Tas arī sadala glikozi un palielina enerģiju.

Lipāze, ko ražo aizkuņģa dziedzeris, paātrina lipīdu procesu. gremošanu. Produkts, kas satur šo fermentu, ir avokado. Pateicoties tā labvēlīgajām īpašībām, pārtika ne tikai tiks labāk sagremota, bet arī attīrīs zarnas no toksīniem, kā arī pozitīvi ietekmēs ādu un matus.

 

Amilāze un maltāzearī ir svarīgi enzīmi. Tos var atrast tādos pārtikas produktos kā banāni, maize, kartupeļi un dažādi graudaugi. Maltazaa lieliski sadala iesala cukuru un likvidē tā pārpalikumu.
Starp citu, ananāsi satur tādu fermentu kā bromelīns. , un tas, savukārt, novērš vēzi un novērš iekaisuma procesu parādīšanos organismā.

 

Fermenti kosmetoloģijā

Šobrīd kosmetoloģijā tiek izmantoti dažādi ādas veselības atbalsta, atjaunošanas un injekciju veidi.

Ar kosmētikas līdzekļos esošo fermentu palīdzību uz mūsu ādas pazūd plankumi, izsitumi un sauso vietu vietā parādās jaunas šūnas, kas veicina jaunu labvēlīgu enzīmu izdalīšanos.>
Kosmetoloģijā fermentiem ir nosaukums - baktērijas, un kopšanas līdzekļu raudzēšanai izmanto dažāda veida baktērijas - lakto un bifidus. . Tie iznīcina barjeras šūnās, pēc tam labvēlīgās vielas maksimāli iesūcas ādā un tām ir mitrinoša un antioksidanta iedarbība.

Visbiežāk izmantotais ekstrakts ir sarkanais žeņšeņs, kas tiek galā ar krunciņām, piešķir ādai dabisku krāsu un neizraisa kairinājumu.

Ir vērts teikt, ka visiem enzīmu veidiem nav nekādu negatīvu reakciju uz ādu, tostarp kairinājumu. Tāpēc šādi produkti ir piemēroti visiem ādas tipiem.
Fermenti arī ievērojami samazina iekaisuma risku uz ādas. sejai un ķermenim, gluži pretēji, tas veicina aktīvu mitrināšanu.

Kā redzat, fermentiem patiešām ir svarīga loma mūsu ķermenī un izskatā. Lai izvairītos no negatīvām sekām, mēs iesakām ēst vairāk pārtikas, kas satur labvēlīgus fermentus, kas palīdz viegli uzsūkties un sagremot pārtiku.

Rakstu rakstījis Biotus personāla autors

 

Atbildības noraidīšana

Šis emuārs nav paredzēts, lai sniegtu diagnozi, ārstēšanu vai medicīnisku padomu. Informācija šajā emuārā ir sniegta tikai informatīviem nolūkiem. Lūdzu, konsultējieties ar savu ārstu par jebkuru medicīnisku un ar veselību saistītu diagnozi un ārstēšanu. Informāciju šajā emuārā nevajadzētu uzskatīt par aizstājēju konsultācijai ar ārstu. Apgalvojumi, kas izteikti par konkrētiem produktiem šī emuāra rakstos, netiek atbalstīti slimību ārstēšanai, diagnostikai vai profilaksei.

Vai jums patika šī ziņa?
0
0
Raksta komentāri
Nav atsauksmju
Pievienojiet savu atsauksmi

Atsauksmes tiks parādītas pēc regulēšanas.