Facebook Pixel

Rudens dārzeņi un augļi - vitamīni no dārza

Rudens dārzeņi un augļi - vitamīni no dārza

Rudenī ir vērts stiprināt organismu, lai tas spētu pretoties infekcijai. Vienkāršākais veids, kā to izdarīt, ir ar pareizu uzturu. Pārtikai vajadzētu nodrošināt ne tikai enerģiju, bet arī barības vielas, palielinot ķermeņa dabisko aizsardzību. Zemas imunitātes problēma, īpaši bērniem, kuru imūnsistēma vēl nedarbojas efektīvi, tāpēc pareiza uztura īpaši svarīgi viņiem svarīgi.
Atcerieties šos komponentus un principus:
C vitamīns -paaugstina imūnsistēmas efektivitāti. Var novērst saaukstēšanās simptomus un, protams, tos atvieglot.
Cinks – regulē imūnsistēmas darbību, paaugstina imunitāti. Samazina saaukstēšanās ilgumu pat uz pusi. Stimulē reģeneratīvos procesus šūnās.
Selēns -pastiprina imūnsistēmas darbību, stimulē antivielu veidošanos. Pasargā mūs no vīrusiem un baktērijām, piemīt pretiekaisuma iedarbība.
Dabīgas antibakteriālas vielas - ķiploku un sīpolu sastāvā esošajām sastāvdaļām piemīt antibakteriāla un pretiekaisuma iedarbība. Neapstrādātiem dārzeņiem ir vislielākais spēks. No sīpoliem var pagatavot sulu, sīrupu.
Ūdens un citi dzērieni – novērš dehidratāciju, stimulē nevajadzīgo vielu izvadīšanu no organisma. Kad ir drudzis, jādzer vairāk šķidruma nekā parasti, jo tas palīdz pazemināt ķermeņa temperatūru.
Vasaras beigas nav svaigu dārzeņu un augļu beigas un noteikti nav iemesls dārzeņu nomaiņai bērna uzturā tagad ar vitamīniem no burciņas. Rudens ir laiks, kad bērna šķīvī parādās jaunas, interesantas garšas. Iepazīstiet sezonas rudens dārzeņus un augļus.
Sezonas vietējo dārzeņu un augļu priekšrocības nevar pārvērtēt – garšīgi un veselīgi, turklāt daudz lētāki par ārpussezonas dārzeņiem. Rudenī ir jāatvadās no zemenēm, zaļajām pupiņām vai pupiņām, taču tas nenozīmē, ka rudens ēdienkarte būs nabadzīgāka. Tas būs tikai savādāks, bagāts ar sezonāliem dārzeņiem un augļiem, kas vasarā nav pieejami. Kādi rudens dārzeņi un augļi var būt bērna šķīvī?
Rudens dārzeņi un augļi
Ķirbis – rudens karaliene, un tās izmantošanas iespējas ir bezgalīgas. No ķirbja var pagatavot zupas, pīrāgus, nūdeļu ēdienus, rīsus, pankūkas. Ķirbi var sasaldēt un izmantot mēnešos, kad ķirbis vairs nav pieejams. Mēs varam baudīt ķirbi no septembra līdz martam.
Cukīni – pieejams no septembra līdz oktobrim. Viņu neapšaubāmā garša ir priekšrocība – bērni tos labprāt ēd, un tie ir lieliska piedeva daudziem ēdieniem, piemēram, zupām, plātsmaizēm un hamburgeriem, dārzeņiem un grilētiem ēdieniem.
Baklažāni – pieejams septembrī un oktobrī.
Brokoļi –pieejami no septembra līdz decembrim, to var dot bērniem, piemēram, mērcēs un kastroļos.
Bietes – Sezona ir no septembra līdz martam. Piemērots zupām, cepšanai, kā arī kā testa sastāvdaļa.
Kolrābji – pieejams līdz novembrim, vislabāk sagriezt gabalos neapstrādātus.
Pipari – pieejams līdz oktobrim. Garšīgi makaronu un rīsu ēdienos.
Āboli un bumbieri – šo augļu sezona ilgst visu rudeni un ziemu. Bērns ar prieku ēdīs tos neapstrādātus, taču jāgatavo arī cepti āboli un bumbieri ar vaniļas mērci.
Cidonijas – sezona tam ir septembris-novembris. Vislabāk piemērots ievārījumiem un konserviem.
Plūmes – šie augļi ir pieejami no septembra līdz oktobrim. Labākais neapstrādātā veidā un arī kūkām.
Dzērvenes – pieejams oktobrī un novembrī, bērns ar prieku ēdīs šos augļus gardas želejas veidā.

Atbildības noraidīšana

Šis emuārs nav paredzēts, lai sniegtu diagnozi, ārstēšanu vai medicīnisku padomu. Informācija šajā emuārā ir sniegta tikai informatīviem nolūkiem. Lūdzu, konsultējieties ar savu ārstu par jebkuru medicīnisku un ar veselību saistītu diagnozi un ārstēšanu. Informāciju šajā emuārā nevajadzētu uzskatīt par aizstājēju konsultācijai ar ārstu. Apgalvojumi, kas izteikti par konkrētiem produktiem šī emuāra rakstos, netiek atbalstīti slimību ārstēšanai, diagnostikai vai profilaksei.

Vai jums patika šī ziņa?
0
0
Raksta komentāri
Nav atsauksmju
Pievienojiet savu atsauksmi

Atsauksmes tiks parādītas pēc regulēšanas.