Facebook Pixel

Kā pazemināt holesterīna līmeni?

Kā pazemināt holesterīna līmeni?

Patiesībā tas ir vieglāk, nekā mēs domājam. Lai holesterīna līmenis normalizētos, pietiek ar dažām izmaiņām uzturā un dzīvesveidā. Kā ar zālēm? Mums tie nemaz nav vajadzīgi! Ir nepieciešamas tikai dažas izmaiņas jūsu uzturā, lai holesterīna līmenis atgrieztos normālā stāvoklī.
Ne visi no mums var lepoties ar ideālu holesterīna līmeni. 61 procentam no mums tas ir pārāk augsts. Tomēr tas nenozīmē, ka katram otrajam ukrainim vajadzētu lietot narkotikas, lai to mazinātu. Speciālisti atzīmē, ka dabiskās metodes ir visefektīvākās holesterīna līmeņa pazemināšanā, un ārstēšana parasti sākas ar tām. Tikai tad, ja šīs metodes neizdodas, ārsts izraksta tabletes. Medikamentu ieviešana nekavējoties nepieciešama tikai tad, kad papildus augstam holesterīna līmenim ir hipertensija, cukura diabēts vai arī mēs slimojam ar sirds un asinsvadu slimībām.
Sviestmaižu eļļošanai izmantojam margarīnu. Ja mūsu holesterīna līmenis ir augsts, mums vajadzētu izmantot eļļas, kas nepiegādā daudz holesterīna. Tos varam aizstāt ar mīkstu margarīnu. Tāpat kā visi tauki, augu tauki nesatur holesterīnu. Taču tajā varam atrast arī citus kaitīgus taukus, piemēram, trans-izomērus. Jāuzmanās no šiem pēdējiem, jo tie būtiski paaugstina holesterīna līmeni. No ēdienkartes jāizņem tādi ēdieni kā saldumi, kartupeļi un citi cepti ēdieni.
Neaizstājams holesterīna līmeņa regulēšanā ir šķiedrvielas. Nešķīstošā šķiedra darbojas kā suka. Izvada no zarnām liekos taukus un toksiskos vielmaiņas produktus. Šķīstošā šķiedra (pektīns) neļauj holesterīnam no zarnām iekļūt asinīs. Mums katru dienu jānodrošina ķermenis ar 30-40 g šķiedrvielu. Tas ir atrodams zaļajos dārzeņos. Nedaudz vairāk par 5 g šķiedrvielu mūs nodrošinās ar kāpostiem. Tikpat daudz atradīsim gramos un saujā vārītu pupiņu un pusglāzē griķu. Daudz vairāk šķiedrvielu slēpjas sarkanajās pupiņās – 25 g uz 3/4 tase un kviešu klijās – 42 g glāzē. Ārstu pieredze liecina, ka mūsu uzturā ir pārāk maz šķiedrvielu. Lai papildinātu deficītu, mēs varam izmantot zāles no aptiekas, vitamīnus vai aktīvās piedevas. Šķiedru pulverim ir dažādas garšas, piemēram, kakao vai ābolu. To var pievienot jogurtam, biezpienam un graudaugiem. Tajā pašā laikā jāpatur prātā, ka, palielinot šķiedrvielu daudzumu, mums ir jādzer vairāk. Šķiedra uzsūc ūdeni un, pietūkstot zarnās, uzlabo darbu.
Ēdam ķiplokus, dzeram zāļu uzlējumus. Ķiploki satur aminoskābi, kas kopā ar citām vielām palīdz samazināt holesterīna līmeni par 10 procentiem. Pietiek ar divām krustnagliņām dienā. Labākais neapstrādāts. Varam arī pagatavot tinktūru. Trīs ķiploku galviņas aplej ar 1/4 litru spirta un atstāj uz 10 dienām. Uzklājam 3 reizes dienā, sākot ar vienu pilienu pievienojot dzērienam (piemēram, kefīram). Katrā ēdienreizē mēs palielinām devu par vienu pilienu, līdz sasniedzam 25 pilienus. Ārstēšana tiek veikta ne biežāk kā reizi gadā.
holesterīna samazināšana palīdzēs arī ceļmallapu infūzija. Divas tējkarotes sēklu aplej ar glāzi karsta ūdens, uzstāj zem vāka 10 minūtes un dzer 2 reizes dienā. Pēc 8 nedēļām holesterīna līmenis samazināsies par aptuveni 15 procentiem. Uzteicami ir arī rožu gurni, kas satur daudz C vitamīna. Ir pierādīts, ka viens grams C vitamīna dienā palielina holesterīna labvēlīgās frakcijas koncentrāciju par 8 procentiem. Tējkaroti mežrozīšu ziedu aplej ar glāzi verdoša ūdens un tvaicē 15 minūtes. Mēs dzeram 3 reizes dienā.
Speciālisti iesaka veikt spēka treniņus, piemēram, ātru iešanu, riteņbraukšanu un peldēšanu. Jums vajadzētu trenēties vismaz 3 reizes nedēļā 30 minūtes. Treniņa laikā ir vērts izmērīt pulsu. Kad pulss ir 130 sitieni minūtē, mūsu centieni ir visefektīvākie. Pēc trīs mēnešu regulāras fiziskās aktivitātes abpusēji izdevīgajai holesterīna daļai vajadzētu palielināties par aptuveni 7 procentiem.
Garšvielas aizsargā sirdi
Pievienojot tādas garšvielas kā kanēlis vai kurkuma, jūs varat samazināt treknu ēdienu negatīvo ietekmi, izmantojot sirds un asinsvadu sistēma. Ir vērts pārbaudīt holesterīna līmeni asinīs. Kopējais holesterīna līmenis nedrīkst pārsniegt 190 mg/dl. Tomēr svarīgs ir ne tikai šis rādītājs, bet arī ABL un ZBL frakciju proporcija. Labāk nepārsniegt 130 mg/dl, jo pārpalikums nosēžas uz artēriju sieniņām (toksīnu veidā), kas izraisa to sklerozi. Tā sākas ateroskleroze. ABL — ieteicams, lai tas būtu vismaz 50 mg/dl. Nepieciešamas tikai nelielas izmaiņas uzturā, kas dos lielu efektu.

 

 

Atbildības noraidīšana

Šis emuārs nav paredzēts, lai sniegtu diagnozi, ārstēšanu vai medicīnisku padomu. Informācija šajā emuārā ir sniegta tikai informatīviem nolūkiem. Lūdzu, konsultējieties ar savu ārstu par jebkuru medicīnisku un ar veselību saistītu diagnozi un ārstēšanu. Informāciju šajā emuārā nevajadzētu uzskatīt par aizstājēju konsultācijai ar ārstu. Apgalvojumi, kas izteikti par konkrētiem produktiem šī emuāra rakstos, netiek atbalstīti slimību ārstēšanai, diagnostikai vai profilaksei.

Vai jums patika šī ziņa?
0
0
Raksta komentāri
Nav atsauksmju
Pievienojiet savu atsauksmi

Atsauksmes tiks parādītas pēc regulēšanas.