Facebook Pixel

35 veidi, kā pagatavot čia sēklas

35 veidi, kā pagatavot čia sēklas

35 iemesli, kāpēc čia sēklu lietošana ir svarīgs solis ceļā uz veselību.
Sīkās un barojošās čia sēklas ir ļoti populāras to cilvēku vidū, kuri ievēro veselīgu dzīvesveidu un pieskata savu ēdienu. Šīs mazās sēklas ir bagātas ar Omega-3 un tiek uzskatīti par labiem palīgiem daudzu slimību gadījumos.

Atšķirībā no citām sēklām, tās neietekmē aknas, bet palīdz būtiski uzlabot to stāvokli. Zem blīvā graudu čaumalas ir daudz šķiedrvielu, olbaltumvielu, vitamīnu un minerālvielas, kas visvairāk nepieciešamas imunitātei un kaulu stiprībai. Turklāt čia sēklas ir bezgaršīgas, kas ļauj tās ērti lietot kā piedevu dažādiem ēdieniem.
Tikai 2 ēdamkarotes satur 138 kalorijas, kas viegli piesātina organismu un nodrošina ikdienas šķiedrvielas un olbaltumvielas.

Mēs varam iedomāties 35 veidus, kā ēst čia sēklas

1. Čia un ūdens.
Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā diētai pievienot sēklas, ir pievienot tām ūdeni.
Lai pagatavotu šo maisījumu, ir nepieciešamas čia sēklas un ūdens.
Pagatavošanas metode: 1/4 tase (40 g) čia iemērc 4 tasītēs (1 litrā) ūdens 20-30 minūtes. Lai dzērienam piešķirtu garšu, varat pievienot sasmalcinātus augļus vai izspiest iecienītākos augļus - apelsīnu, citronu, laimu un greipfrūtu.
2. Čia ar sulu.
Tā kā ūdens nav vienīgais šķidrums, kurā varat mērcēt čia sēklas, izmēģiniet citu metodi.
Lai to izdarītu, pievienojiet 1/4 glāzes (40 gramus) čia sēklu 4 tasītēm (1 litru) augļu sulas, samaisiet un ļaujiet nostāvēties apmēram 30 minūtes. Pagatavotais dzēriens spēs bagātināt organismu ar minerālvielām un šķiedrvielām. Un dažas sulas. Vienkārši kontrolējiet cukura daudzumu augļu sulā.
3. Čia pudiņš.
Jūs varat pagatavot čia pudiņu, izmantojot to pašu recepti kā ar ūdeni. Atšķiras tikai ūdens daudzums un sēklu mērcēšanas laiks. Šim ēdienam lieliski der sula vai piens (iespējams, augu izcelsmes), kā arī aromatizētāji, piemēram, vaniļa un kakao.
Jūs iegūsit garšīgu un barojošu ēdienu, ko ēdīs uzreiz brokastīs un desertā. Ja jums īsti negaršo veseli graudi, mēģiniet tos samalt. Šādā stāvoklī ēdiens būs maigāks un maigāks. Ir daudz gatavošanas iespēju. Jums tikai jāizvēlas, kas jums patīk vislabāk, un jāimprovizē pēc sirds patikas.
4. Čia smūtiji.
Ja jums patīk barojošāks smūtijs, nevilcinieties un pievienojiet čia sēklas saviem iecienītākajiem dzērieniem.
Izmantojiet šo produktu ar jebkuru smūtiju, pirms pievienošanas galvenajam ēdienam iemērcot tos, lai tie kļūtu pilni.
5. Čia pildījums.
Lai gan daudzi cilvēki labprātāk mērcē čia sēklas, tās var ēst arī neapstrādātas.
Mēģiniet sasmalcināt sēklas un pievienot tās jebkurai graudaugam vai dzērienam.
6. Čia ar graudiem.
Mēģiniet dažādot savas parastās brokastis, nomainot parastās pārslas pret čia pārslām.
Lai to izdarītu, iemērciet sēklas uz nakti pienā (dārzenis ir labi) un garšojiet ar riekstiem, augļiem, sukādes augļiem, rozīnēm. , vai garšvielas, piemēram, kanēlis un ingvers. Lai iegūtu garšīgu rīta maltīti, varat pievienot graudus banānu, ābolu, plūmju vai jebkuram citam vaniļas biezenim.
7. Čia uzkoda.
Ja jūsu dzīve ir pārāk ātra un aktīva, tad čia sēklas ir lieliska ātra uzkoda, kas palīdzēs jums tikt galā ar izsalkumu. Tam nav jābūt cepšanai. Augļu trifele ar čia ir tas, kas jums nepieciešams. Šeit pievienotas dateles, kakao un auzu pārslas.
8. Grauzdēta čia
Gardi un veselīgi, lai pievienotu čia sēklas sāļiem ēdieniem, piemēram, cepšanai. Vienkārši pievienojiet ēdamkaroti (15 gramus) sēklu un samaisiet.
9. Čia salātos
Sēklas var pārkaisīt uz jebkuriem salātiem, lai iegūtu garšu un enerģiju. Vienkārši iemetiet tos savos iecienītākajos dārzeņu salātos.
10. Čia salātu mērce.
Pievienojiet chia savai salātu mērcei.
Salātu mērces no veikala bieži pievieno cukuru. Izdomā savu recepti, kas būs veselīga alternatīva ierastajiem našķiem.
11. Maizē cepta čia.
Čia sēklas lieliski papildinās jebkuru konditorejas izstrādājumu, tostarp smaržīgu maizi. Piemēram, jūs varat izmēģināt chia mājās gatavotā griķu maizē, tas kļūs tikai noderīgāks un barojošāks.
12. Kraukšķīgas drupačas gaļai vai zivīm.
Vēl viens interesants veids ir izmantot čia sēklas kā gaļas vai zivju maizi. Pateicoties kraukšķīgajai sēklu garoziņai, gaļa izrādīsies sulīga un smaržīga.
Graudus samaļ pulverī. Sajauc ar rīvmaizi. Pievienojiet maizei atkarībā no jūsu vēlmēm.
13. Pildījums kūkās.
Parasti kūkās ir liels cukura un tauku procentuālais daudzums. Tomēr čia sēklas var palīdzēt uzlabot to uzturvērtības profilu.
Sēklu pievienošana kūku pildījumam uzlabos ne tikai garšu, bet arī pievienos šķiedrvielas, olbaltumvielas un omega-3.
14. Graudu maisījums.
Ja jums nepatīk čia sēklu nedaudz lipīgā tekstūra, varat tās sajaukt ar citiem graudiem. Un jums nekas nav jāizgudro, vienkārši sajauciet 1 ēdamk. karote (15 g) sēklu ar 180 g rīsu vai kvinojas.
15. Brokastu batoniņi.
Veikala batoniņi bieži satur daudz cukura. Un patiesībā tajās ir tikpat daudz cukura kā konfektēs. Tagad jums ir iespēja pagatavot savu uzkodu ar mazāku cukura daudzumu.
16. Pievienojiet pankūkām.
Ja jums patīk eksperimentēt, tad jums noteikti patiks šīs neparastās uzkodas, kas lieliski noder brokastīs. Mēģiniet pievienot čia pankūku piedevām.
17. Ievārījumos.
Čia sēklas spēj absorbēt līdz pat 10 reizēm vairāk par savu svaru šķidrumā, padarot tās par lielisku pektīna aizstājēju ievārījumiem un konserviem.
Pektīna garša ir diezgan rūgta, tāpēc pektīna aizstāšana ar čia sēklām nozīmē, ka pektīna vairs nav ievārījumos. ir nepieciešams daudz cukura, lai tas garšotu mazliet saldāks.
Arī čia ievārījumu ir daudz vieglāk pagatavot nekā tradicionālajā veidā. Mēģiniet pievienot šos brīnišķīgos graudus augļiem, nepievienojot rafinētu cukuru.
18. Cepumu papildinājums.
Ja esat cepumu cienītājs, čia sēklas var piešķirt jūsu iecienītajai receptei pikantu garšu. Labākais variants būtu auzu pārslu un šokolādes cepumi.
19. Čia olbaltumvielu batoniņos.
Daudzos enerģijas batoniņos ir daudz cukura, un tie garšo vairāk kā gardums, nevis veselīga maltīte. Mājās gatavoti čia proteīna batoniņi ir veselīga alternatīva fasētajiem.
20. Zupas un mērces.
Čia sēklas var lieliski aizstāt miltus mērcē vai apcep.
Vienkārši sasmalciniet sēklas, lai izveidotu želejveida maisījumu, un pievienojiet maltītei.
21. Olu aizstājējs.
Ja jūs neēdat olas, fantastiskas čia sēklas var būt cienīgs aizvietotājs. Kā 1 olas aizstājēju mums vajag 1 ēd.k. ēdamkarote (15 grami) izmērcētas čia sēklas ar 3 ēd.k. karotes (45 ml) ūdens.
22. Pievienojiet mērcēm.
Čia sēklas ir daudzpusīgas, un tās ir sastāvdaļas, kas viegli sajaucas ar jebkuru mērci.
Varat pievienot tās mājās gatavotu mērču receptēm vai pievienot savu iecienītāko produktu no veikala.
23. Cepam kūciņās.
Gaisīgās kūciņas ir iecienīts ēdiens mājas tējas dzeršanai, tos patīkami ēst brokastīs vai desertā. Pievienojiet kēksiņām dažas čia sēklas, un tās būs garšīga piedeva gan sāļajai, gan saldajai šī mīklas izstrādājuma versijai.
24. Auzu pārslām.
Čia pievienošana auzu pārslām ir ļoti vienkārša un ērta iespēja brokastīs. Tas neprasa daudz pūļu un lieliski sader ar jebkura veida piedevām.
Vienkārši pagatavojiet auzu pārslas un samaisiet ar 1 ēdamk. karote (15 g) auzu pārslu.
25. Pie jogurta.
Čia sēklas ir lieliska jogurta piedeva. Ja jums patīk to tekstūra, pievienojiet veselus graudus. To var pievienot arī sasmalcinātā veidā.
26. Krekeros.
Sēklu pievienošana krekeriem nav jauna ideja. Faktiski daudzu veidu cepumos ir sēklas to kraukšķīguma un garšas dēļ.
Čia ievietošana krekeros ir labs veids, kā iekļaut tos savā uzturā.
27. Kotletes biezinātājs.
Ja kotlešu saistīšanai un biezināšanai izmantojat olas vai rīvmaizi, varat mēģināt aizstāt čia sēklas.
Parastā kotlešu receptē pievienojiet 2 ēd.k. ēdamkarotes (30 grami) sēklu un 455 gramus gaļas vai zivju.
28. Enerģijas želeja.
Sportisti un sportisti, kuri meklē alternatīvu komerciāli ražotiem enerģijas gēla dzērieniem, var ieskatīties čia graudos.
29. Pievieno tējai
Čia sēklas ir visvieglāk iekļaut savā uzturā un citos iecienītākos dzērienos.
Pievienojiet tējai 1 tējkaroti (5 gramus) un ļaujiet kādu laiku nostāvēties. Sākumā graudi uzpeldēs virsū, bet galu galā tiem vajadzētu nogrimt.
30. Gatavojiet tortiljas.
Svaigas un tortiljas ir garšīgi ēst ar dažādiem pildījumiem, un tā ir garšīga metode, kā iegūt čia priekšrocības.
31. Papildinājums saldējumam.
Čia sēklas ir lieliski piemērotas saldējumam. Vislabāk tos sajaukt vai pagatavot no tiem pudiņu. Lai iegūtu unikālu garšu, varat pievienot citas sastāvdaļas, iepriekš tās sasaldējot ledusskapī.
32. Picas pamatne
Chia var izmantot picas mīklas un garozas pagatavošanai. Vienkārši pagatavojiet mīklu ar čia un ievietojiet sēklas pildījumā.
33. Pagatavojiet Falafel
Čia falafels var būt īpaši izdevīgs vegāniem un veģetāriešiem. Varat tos kombinēt ar garšaugiem un dažādiem dārzeņiem, lai ēdienam pievienotu garšu un aromātu. Čia sēklas lieliski sader ar dažādiem dārzeņiem un augļiem.
34. Pašdarināts musli.
Musli ir viegli pagatavot, izmantojot jebkuru sēklu, riekstu un auzu pārslu maisījumu. Vai kā vēlaties.
35. Mājas limonāde.
Vēl viens jautrs veids, kā izmantot chia mājās gatavotā limonādē.
Mērcēt 1,5 ēdamkarotes (20 g) sēklu 2 tasītēs (480 ml) auksta ūdens 30 minūtes. Pēc tam pievienojiet 1 citrona sulu un saldinātāju pēc garšas.
Varat arī eksperimentēt, pievienojot dažādus smaržīgus augļus vai ogas, piemēram, gurķi un arbūzu.
Secinājums
Čia sēklas ir daudzpusīgs un garšīgs produkts.< br>Šos mazos graudiņus pievieno ceptiem izstrādājumiem, salātiem, mīklām un daudziem citiem ēdieniem un receptēm, lai piesātinātu organismu ar olbaltumvielām, antioksidantiem un šķiedrvielām.
Ja jūs interesē šis produkts un vēlaties to izmēģināt, iekļaujiet šīs sēklas savā uzturā vai izmēģiniet kādu no iepriekš minētajām iespējām. Čia sēklu pasūtīšana un pirkšana ir tikpat vienkārša kā bumbieru lobīšana. Zvaniet mūsu konsultantiem, un viņi palīdzēs izvēlēties jums tīkamo produktu!

Atbildības noraidīšana

Šis emuārs nav paredzēts, lai sniegtu diagnozi, ārstēšanu vai medicīnisku padomu. Informācija šajā emuārā ir sniegta tikai informatīviem nolūkiem. Lūdzu, konsultējieties ar savu ārstu par jebkuru medicīnisku un ar veselību saistītu diagnozi un ārstēšanu. Informāciju šajā emuārā nevajadzētu uzskatīt par aizstājēju konsultācijai ar ārstu. Apgalvojumi, kas izteikti par konkrētiem produktiem šī emuāra rakstos, netiek atbalstīti slimību ārstēšanai, diagnostikai vai profilaksei.

Vai jums patika šī ziņa?
0
0
Raksta komentāri
Nav atsauksmju
Pievienojiet savu atsauksmi

Atsauksmes tiks parādītas pēc regulēšanas.